Touchscreen support

Touchscreen kalibreren

Het kalibreren van een Beetronics touchscreen verschilt per besturingssysteem. De meest recente besturinggssystemen werken plug and play met onze touchscreens en hebben dan ook geen kalibratie nodig. De compatibiliteit van uw besturingssysteem is terug te vinden in het Touchscreen FAQ. Indien er gebruik gemaakt wordt van een ouder besturingssysteem of een niet native resolutie dan kan het zijn dat de touchscreen gekalibreerd dient te worden om nauwkeurig en correct te functioneren.

Windows:
De touchscreen kan gekalibreerd worden via de tablet instellingen in het configuratiescherm. De tabletmodus optimaliseert de bron voor aanraken, zodat er geen toetsenbord en muis gebruikt hoeven te worden. Wanneer de tabletmodus is ingeschakeld, worden apps geopend in volledig scherm en worden de taakbalk en bureaubladpictogrammen kleiner weergeven.

1. Open het Windows start menu linksonderin de taakbalk en open Instellingen.
  2. Klik op Systeem.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Tablet of Tablet PC instellingen.
  4. Selecteer het scherm dat u wilt kalibreren.
  5. Klik op Kalibreren en volg de aangegeven stappen op het scherm om de kalibratie te voltooien.

macOS:
Het kalibreren van een touchscreen op macOS gebeurd via een touchscreen driver. De macOS driver treft u hier: macOS touch driver Downloaden. De drivers zijn enkel geschikt voor Beetronics touchscreens en niet compatible met andere merken.

olg na het installeren van de driver de op het scherm aangegeven stappen om de kalibratie te voltooien. Zorg ervoor dat de bron ten alle tijde is ingesteld op de native resolutie van de aangesloten monitor. Anders zal de touch niet nauwkeurig werken. De resolutie kan ingesteld worden in de Systeemvoorkeuren bij Beeldschermen binnen macOS.

Linux:
Al onze touchscreens maken gebruiken van een capacitief 10-punts multi-touch paneel. De touchscreens kunnen gekalibreerd worden met iedere 3rd party PCAP driver afhankelijk van de gebruikte Linux distributie. Zelf leveren wij geen Linux touchscreen drivers.